firstbaby ❤️

hi ibu2 dan kaka2 disana , ada ka yg mau cerita or ajar apa2 utk first baby bgni , ikut kiraan sy pregnant 8w sd tapi blm pernah lagi cek sama doctor sbb sy xtau apa mau di buat . 👏🏻 #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

3 Các câu trả lời

pun 8w sudah sy ni minggu. Sy dulu masa 6w pegi klinik ibu dan anak utk sahkan kehamilan and Positif Alhamdulillah. Nurse kata bru 6week , xdpt buat buku pink lg. Nanti pihak klinik msg atau wasap sbb haritu ada kena minta no phone saya. Skg bru 8week , tgu 2week lagi laa heh3e .. smoga baby sihat dalam kandungan

2y trước

alhamdulillahh 💕 smoga baby sihat sllu sis ❤️

Pertama sis p klinik swasta untuk scan,kalau sda nampan baby sma dia punya jantung,,sis boleh la tu p klinik berdekatan untuk buat buku pink,,jgn lupa bawa copy ic sis dengan husband,copy sijil nikah dn kad vaksin,bawa suami sekali sbb nnt nurse suruh ambik darah untuk cek HIV😊😊

1st pg klinik swasta utk scan dlu. bila dah nampak janin + heartbeat, boleh buat appointment utk buka buku pink. bwk ic husband n wife, sijil n kad nikah, gmbar scan, tarikh vaksin. selagi x nmpk gmbr janin + heartbeat kena repeat lagi.