Caesarian Scar

Hi Ibu² .... Caesarean scar saya tiba² ada darah sikit. Hanya dibahagian hujung scar, sebelah sahaja. Harini adalah hari ke-28 selepas bersalin. This is my 2nd time bersalin secara caesarean section. 1st caesarean waktu bersalin anak no.3. Yang ini anak no.5. Belum pernah berlaku macamni. Ada ibu² yang pernah mengalami situasi macamni tak ? Adakah ia sesuatu yang perlu dirisaukan ? #bantusharing #ingintahu

1 Trả lời

sy pnh jaga adik ipar y sama mcm sis ni..selagi ia x menanah xserius lap guna kapas dgn air suam je ..pastikan tmpt luka sentiasa kering ..

9mo trước

tu normal je sbb masih basah luka tu kn..kalau mdy ke ap ke tmpt luka kena sentiasa kering ye..melainkan kalau ada nanah bru g klinik atau hospital..