Anak selesema dan batuk berkahak

Ibu2 buat apa jer kalau anak selesema n batuk berkahak smpai tak boleh nk tidur???? Ank pulak mmg peseng takut ubat. Pantang tgop ubat makin meraung lh dy..ada ke cara2 yg senang selain bawak pergi hospital???

2 Các câu trả lời

pagi2 mndi air panas suam dgn lemon, bakar bwang putih smpai lembik lenyek2 dlm minyk masak atau olive ltk cengkih 2biji. sapu tapak kaki masa tidur mlm, spu nipis didada dpn dan belakang. klau tak rajin guna vicks dh legakn dia tidur. selsema kne rajin sedut ya pkai alat yg ada jual tu. lmbt sedut akn jd kahak yg bnyk kt dada boleh jd paru2 kuman. rajinkn buat tepuk cupping tu. kerap tepuk kahak pun tanggal sama ada muntah atau dia berakkan nnti. tidur mlm jgn kipas kuat atau aircond lg buat dia xboleh tidur. masa dia dh lelap mata amik bawang merah sebijik potong2 ltk dlm mngkok ltk sebelah bantal dia tidur. cuba lah. anak2 sy dari kecik smpai besar buat gini.

10mo trước

ouh...oke2...ank prtme .jdi xbrp nk thu .huhu..trima kasih sis ats tunjuk ajar🥰

awak try bagi mandi air lemon .

10mo trước

oke2..nnti sy try wt..trima kasih yer🥰