Tanda-tanda bersalin

Hi ibu2. Blh tk ibu2 share pengalaman bersalin? Tanda2 bersalin mcm mne ye? Selain dari keluar darah @ pecah air ketuban? Sy skrg dh 38 weeks, baby still duk aktif dlm perut mama dia. Tkde tanda2 nk keluar pn lagi. Klu iktkan due date In Shaa ALLAH pada 2 Julai 2020. Pengalaman anak pertama hari tuu masuk 37 weeks dh pecah air ketuban terus pergi hospital. Tp tuu 15thn yg lalu. Skrg pregnant kali ke2, jd mcm blur plk 😅 berdebar2. Klu blh nk tknk laa kne induce.

7 Các câu trả lời

kalu sy sakit mcm period pain..mula2 jarak sakit tu jauh, pahtu makin dekat..x senang duduk dh, rasa nk membuang,tp x kluar2..lepas tu baru saya turun tanda darah..biase org cakap sakit pinggang yg kuat..tp sy xde plak tanda gitu..sakit perut memulas ada..

4y trước

Sama2 😊..semoga dipermudahkan urusan puan..

15tahun baru lekat no 2 ke sis? Lama tu, tak kena membebel dgn misi ke? Saya preggy no 2, jarak dgn yg sulung 5tahun pon kena bebel dgn misi 😂

4y trước

Clare : My pleasure 😍

Yg sy baca kalau sakit perut dan pinggang setiap 5 minit pun dah kena pegi hosp. Sy pun tgh tggu nak bersalin. Dah 37w 😁

4y trước

Aamiin in shaa Allah ♥️💪

klau sya dh 38 mnggu klau prut asyik mngeras jer..tpi tk skit skit..mngeras dgn kerap pn tnda2 brsalin jga sis.

4y trước

klau bby mngeras dng kerap bleh pergi hospital dh sis.

Asyik nk tkncing je pastu skit pggang sgt2,dan sakit bwh perot..

4y trước

Smgu dua nih mmg kerap ulang alik nk kencing je. Risau jgk takut air ketuban yg pecah.

Balik2 masuk tandas nak berak. Then, pecah air ketuban.

4y trước

U too take care ya 😍

Sy sakit mcm nk berak...😅

4y trước

Ooo sy kne alert jgk laa mcm nih. Tdo mlm pn tk lena dh smgu dua nih.