Tukar susu

Hi ibu2.. baby dah masuk sebulan lebih boleh tak tukar susu fm ya? Skrg guna susu nan tp bajet tk berapa nk ada untuk konsisten, agak2 boleh tk kalau nk tukar, tkut baby sakit perut ke cirit ke , atau awal2 je mmg mcm tu ya

1 Trả lời

Boleh je tukar, susu fm memang kena try & error. Kalau awal2 tukar, baby meragam sakit perut atau cirit, boleh try kurangkan dos susu dulu. Tapi kalau dah beberapa hari masih tak ok, mungkin baby tak sesuai dengan susu tu.

2y trước

Haah kalau sampai nak berak dia nangis tu, najis pun tak lembut, maknanya tak sesuai tu.