Alahan teruk sewaktu mengandung

hi ibu2 ade tak yang alami mcm sy stiap kali mengandung akan alami alahan yg teruk muntah2 xbhenti,,smpai admit wad,,, 🥺 sy bila makn ubat than muntah rse better tapi sy akn rse resah dan bdebar,,sy rsa waktu mcm ni sy sgt perlu kan shbat yg same nasib dgn sy utk same2 kuat,,tak smua org fhm apa yg kita lalui,,klo ade yg sudi jom buat group ws,,😊

1 Trả lời

saya pernah alami ni sis masa anak pertama. sampai warded 2 mggu. masuk air. sampai berhenti kerja. dan lepas tu rehat dirumah. mmg lesu teruk. berat bdn pun turun mendadak. tapi tetap gagahkan diri kena la makan dlm kuantiti yg sikit tapi kerap. fikirkan anak dlm kandungan. makan oat atau nestum yg boleh mengenyangkan. masak mandi semua tak larat. terbaring saja. tiap kali makan mesti muntah. dekat 3 bulan juga alahannya lepastu ok. Alhamdulillah Allah ganti dgn mudahnya bersalin anak sulung dan senang jaga anak saya 🥰 enjoy je pregnancy sis. jangan stress. selalu fikir positif. apa2 pun selalu fikirkan yg terbaik utk anak. suami pun kena sentiasa bagi sokongan 🥰