Demam suhu tinggi.

Hi ibu², ada tips nak turun kan suhu badan tak? sy takda kenderaan nak ke hospital. sekarang kandungan 11w1day . suhu naik turun 39.4 - 40.1. makan panadol tp suhu tetap sama. kalau boleh kehospital pulak takut admit nanti anak yg sulung takda yg menjaga. ada tak cara lain untuk turunkan selain panadol? terima kasih #ingintahu #advicepls

3 Các câu trả lời

Sy pernah demam mcm ni time pregnant dulu, suhu mencecah 39.9',asben letak cool fever sekejap je then kering sbb panas sgt.. So apa y asben sy buat lgi, asben beli asam jawa, then lumur air asam jawa setiap 1 jam, semalaman mmg x tdo, pastu kaki pkai stoking, kipas & Aircond off, selimut tebal.. So bdn kita akn di paksa utk keluarkan peluh..

Letak cool fever sis dan jangan pakai selimut dan kerap mandi

Letak cool fever and banyakkan rehat