Tips Nak naik kn berat anak? anak saya nak masuk 9bln tapi doc cakap berat anak makin menurun..

ibu2 ada sebarang tips nak naik kan berat badan anak??

3 Các câu trả lời

Saya takda tips apa cuma nasihat saya pantau tempoh tidur anak. pastikan cukup tidur. Anak saya cukup tidur alhamdulillah senang juga nak tidur. Makan sangatlah kurang makan 1 suap lepastu taknak. Minum susu badan sahaja dalam 30oz 1 hari sekarang fasa nak melasak, merangkak dan suka berdiri sendiri. berat anak normal 8.5kg baby girl saya perasan anak saya cukup tido. tido lebih 14jam sehari. mungkin bila cukup tidur, hormon dalam badan anak aktif.

Anak sy pon 9 bulan berat 6.7kg. Makan dan susu semua ok. Mkn jek apa org bg.. Mlm tidur ok. Pagi tdor pon ok. Kalau kira lbh 14 jam. Tp x sure kenapa x naik berat nya. Kalau sbb genetik related tak? Sbb suami dan ayah sy genetik kurus. Sy ikut genetik mak sy. Berisi sikit.. Logik x?

Utk pemakanan blh follow FB HAPPY BABY FOOD MALAYSIA. Selain pemakanan, ya, pastikan tidur anak cukup, bawa anak jln2 kena sinaran matahari sblm jam 11am utk dptkan vit D. 10 minit pun ok.