Nipple confuse

Hi ibu nak tanya anak saya dah banyak hari jugak guna botol yang sama untuk menyusu (pigeon) tapi bila starting menyusu mesti menangis sampai air mata keluar macam tk boleh menyusu. Lepas seminit centu baru boleh menyusu dengan betul. Kenapa ek? Ada yang macamni tak? #firs1stimemom

1 Trả lời

baby bawah 1 bulan mmg latch dorang blm2 ok sis..tp for me...yg penh ad pengalamn anak nipple confuse 1st born..kena kerap skin to skin ngn dia..biar dia hidu2 bau puting ibu...mmg sakit sangat dan sedih anak xmenyusu dgn kita...first step dh salah sbb bagi botol susu...atas sebulan bru la kita bole nak bg botol susu dan pacifier..dan buat oral stimulate kat mulut anak.. sis bole search kat utube ya..moga membantu...hug for u..

9mo trước

jgn peduli kata org sis..anak sy yg kedua hari 24 bru bebas jaundice...struggle sbb nak susu kan badan...actually susu badan kita sgt2 cukup dan lebih lagi...ikut demand baby...boleh lagi tu sis naikkan susu badan....buat power or cluster pumping yg skg tgh hot d tiktok...awak ok lg sis...pam..sy dlu ada air susu pun xda bagi anak 1st..mmg menangis ingat balik...sis beli yg bole bykkan susu ibu dan jgn stress..stress tu yg buat kurgkan susu ibu.