Berat naik banyak ketika 39w

Hi ibu ibu, hari ni sy checkup 39w. Lepastu berat naik sebanyak 1.5kg, nurse yg check tu mcm bising la kata org lain nk dkt bersalin berat makin turun yg awak makin naik, lambatlah bersalin klu mcm ni dgn nada marah. Betul ke klu berat makin naik, makin lambat kita bersalin? Sy tanya doc tadi, doc gelak n dia kata takpernah dgr pulak. 😔 Btw sy first mom.

4 Các câu trả lời

Saya masa 36w berat naik 4kg hasil raya haji 😂 kena ugut minum air gula lagi sekali. Mujur tak kena 🤣 beranak masa 40w 6d taktau ada kaitan ke tak 🤣

11mo trước

Yeke awak, sy tadi tanya doc.. dia kata biasanya anak first memg lambat sikit bukaannya. tp berat naik tu takde pape pun cuma kena pantau bp je.. tp risau jgk klu lambat bersalin hm

sama la sis. saya esok cukup 38weeks. berat naik lagi. lebih 1 kilo. macam mana nak buat. rasa macam dah tak makan banyak tapi tu la 😂

11mo trước

Tulaa, rasa makan mcm biasa tapi bila timbang kemain naik nya risau pula

xde la. normal la naik sikit. melainkan naik berat bdn secara mdadak dlm sebulan 3-4kg, mmg kena bising sbb risau ada darah tinggi.

11mo trước

relax ar sis. sy pun 39w 5d dah ni. esok serah diri dah. doa je yg baik2. x yah overthinking.

takdela. xpayah nk pkir sgt. asalkan kndungan sihat dh ckup.

11mo trước

hmm tula janji dia sihat, tq awak