Saya nak tanya

Ibu hamil boleh x hidu atau sapu minyak angin/minyak cap kapal di hidung dn kepala.? 9minggu#ingintahu

20 Các câu trả lời

sy sblom nk pkai minyak angin Time prgant aryto sy tnye doc Dy Kate tkde mslh bleyh . sy Siap tnye bleyh sapu kat perot kew Dy Kate bleyh jer sape kate tk Bley . bby dlm perot bukan luar perot . Alhamdulillah bby sehat skrg da 5 bulan

Saya masa mengandung tak guna minyak cap kapak sebab kalau sapu kat hidung lama² jadi luka. Saya sapu minyak yu yee..sampai bersalin. Buat hilang mual² loya. Kadang kena angin saya sapu je kat perut. Lega..

Kalau hidu boleh kot. Tapi jgn sapu dekat perut/belakang perut. Mcm ada ternampak dr bgtau minyak cap kapak tu boleh serap dalam kulit dan effect pada baby. Not sure try cari kat tiktok

sy pregnant mmg selalu bau minyak angin , tapi sy xpakai cap kapak , sy pakai CNA dgn Bam Hurix untuk sakit kepala .. p kemana pon minyak angin dah mcm minyak wnggi .. hehehehe

setahu sy xbleh . ada tgk video...dktor ckp minyak angin xbleh pakai sbb xelok untk buah pinggang bby...walaupn pakai di kepala atau kaki...sbb bnda tu meresap dlm bdn....

saya awal2 pegnnt minyak cap kapak berbotol2 habis. MMG selalu sapu dkt kepala , hidung , leher , dada sbb tak boleh tahan alahan tu.

Boleh sis. Saya trimester 1 minyak cap kapak tu ibarat bestfriend saya. Kemana mana kena bawak kena hidu klo tak, siap sedia jela baju spare🤣

saya ngandung anak sulung pinggang perut semua saya sapu 😂 kalau tak sapu tak boleh tidur.

husb sy hari² start dri 5w lagi sapu minyak angin dkt kepala, blkg badan dan kaki sy sbb katanya senang nk bersalin nanti.