baby start makan

hi ibu. esk anak saya dah boleh start makan. macam mana nak gap kan dengan susu ya? berapa kali sehari ank kena makan?

3 Các câu trả lời

Sebelum makan tu at least 30-45minit. Kalau anak saya tak gap dia muntah. Then texture sehalus-halusnya. Portion pun tak banyak sekadar 4 5 suap sudu kecik baby tu. Baru nk intro2 kan, kalau dia taknak jgn paksa. Nk bg sekali boleh 2 kali pun boleh ikut penerimaan baby. Mcm anak saya, saya bg lunch 11am & 6pm masa hari first. Snacking buah after seminggu baru bagi. And anak saya lepas makan still nk nenen sbb sejenis ngempeng. Saya nenenkan tp kejap je dia isap tak sampai 5 minit dia dah tertidur

gap mkn dgn susu, bg susu sejam sblum mkn atau sejam slps mkn