Loya Teruk

Ibu, ada tips utk hilangkn loya dan muntah? Dah try veloxin pun x jln ? Apa mkn minum semua keluar 2 kali ganda. Pls ??

27 Các câu trả lời

cuba amalkan Mamariam, lepas tuh Makan epal, jambu batu, asam, gula gula manis masam, Alhamdulillah sye tak pernah muntah keluar balik, cuma loya mual je, bila jumpa doc minta ubat sekali nanti dia bagi

4y trước

Best ke mamariam tu?

Coba minum yg hangat jngn minum yg sejuk..air suam cmpurkn dgn air pnas..sblm mkn..letak lah madu sikit kat mulut lps tu mkn..mkn lah pelan2 dan himdari mkn yg bau2..

Kalau saya cuba mkn yg masam2 je..dah muntah pon tetap gak paksa mkn..tapi saya try and error je sis..dah masuk 2nd trimester pon mabuk x hilang jugak

Makan buah epal hijau, jgn mkn asam, asam byk asid, mak sy ckp marah mkn asam, akhir mak sy suruh makan epal hijau, tue pun ambik masa seminggu br ok

Boleh cuba minyak AO Waleet ni sis. InshaAllah dapat kurangkan loya tu. Minyak ni 100peratus bahan semulajadi sahaja. Wassap saya 0145039731

Sy makan pil novomin ok sikit.. Tp kdg tu kalau dia nk muntah, muntah jugak.. Tp better la dr x makan ubat lgsg..

Sy just mkn benda2 yg sjuk n manis, cthnya nescafe ais..tp semua tu brgantung dgn bdan kita sendiri boleh atau x

Rs cm xde ubt utk alahan..sy 2x pregnant, nk masuk 5bln br ok..tips ketika alahan just sabar dan doa je sis..huu

Sapu minyak2 angin ke.. dan kurangkan fikir sangat sebab mind set kita main peranan yang besar pada badan

Elak mkan mknan yang bertumis atau brgoreng..sy amlkn mnum air suam dan byakkn mkn buah

4y trước

Try buat jus atau sunquick sis