scan baby

I wonder macam mana nak tahu perkembangan baby kalau kat KK hanya scan 3 kali sepanjang pregnancy. I mean untuk siapa yang hanya bergantung dgn check up di KK sahaja.

1 Trả lời

Sebaiknya bayi tidak perlu kerap scan untuk tidak mengganggu ketenteraman si bayi di dalam kandungan. Melainkan jika 'complicated pregnancy' seperti sy dulu, seawal kandungan berusia 9minggu lagi setiap 2 minggu kena scan di klinik pakar O&G hospital kerajaan.

5y trước

Itu semua berdasarkan pengalaman sy yg terlalu kerap kena check di klinik pakar hospital kerajaan. klinik desa dan hospital rumah kedua ketika mengandung thn lepas.