how to enjoy mommy life...

Am i the only one who still struggle to put my little boy sleep even he going to be 5 month soon??? He dont want to sleep on my shoulder.. Even u hug him.. He will sleep if u give his pucifier or after he finish his milk.. Is it normal.. N he still cannot move one without his pucifier.. Really regret giving him pucifier.. Why so stressful?? How to enjoy every moment with him..?? Like what i see other mommy with their baby.. #iwantthebestforhim

50 Các câu trả lời

better la dari tiap kali tido kena bergayut dulu 😅 jenuh nak ada puting dlm mulut smpai tertido.. pacifier taknak.. dia nak yg asli punya🤣 nak hantar pengasuh pun kena fikir 100x.. mcm mna nak ajar bg baby tidur sendiri ye selain bergantung ni

Hi mommy! Anak saya nak masuk 6month pon macam² ragam nya. Dia sangat lena tido bila duduk atas tangan haha dia lak ada abg² n kakak yg tengah aktif jugak. Asik terjaga je lah. Tido memang takleh lama huhu. Enjoy je dear dengan moment ni.

Hai sis, maybe sis boleh ajarkan baby sleep training. Anak saya pun jenis mengempeng dengan saya mmg susah nak buat kerjaaa 😅 tapi alhamdulillah bila buat sleep training mmg dia akan tidur sendiri, saya tepuk kejap kejap je.

Cuba try pasang hairdryer (white noise) sewaktu menyusu atau selepas dia menyusu. Baby sy bila dah kenyang pasang hairdyer auto tutup mata lena. Bila lama2 dh nampak deep sleep boleh la tutup bacakan doa tidur. Hehe saje jela share

Enjoy every moment dngn anak kita yee. Saya pun dh 5 months masih tidur nk didodoikan . Kadang stress kadang happy . Ank mmbesar dan ini lah masa untuk buat memori . Slalu fikir positive yee sis 🫶🏼

This is temporary, enjoy the rutin everyday ,you wont get this moment when they grow up .Some babies don’t like to be hold or hug when they sleepy ,they need a space and confort place to sleep .

anak Saya dari baru lahir smpi skg xnak pki pacifier.. 5month.da beli sepasang pun xpki.. mom,just thinking positive side..ur Bby is growing..other mommy have their on struggle.believe me.😆

Better you follow youtube channel konsultan tangisan bayi malaysia. Kat situ ada banyak tips dan sharing how to handle baby in any situation. All mommies pun kna follow tau bagus sgt.

Beli buai or rocker biar dia tido dlm tu tp dgn kelajuan minimum. It helps walau org kata tak bagus. Kdg2 klu stress sgt jerit kat bantal kuat2 nnt lega sambung dodoi anak semula huhu.

mmg kdg kala stres,tp kna pndai kawal emosi mommy..sy pon 1st time ibu,x byk pengalaman tp bila da ada anak ni,just buat apa yg mampu n do yr best,jgn stres sgt k