Nurse kata obese kena kawal pemakanan

Hi 👋🏻 I nk masuk 17weeks dah & ari ni pegi kkm nurse kata berat badan i dah obese krn peningkatan 1.2kg... kena check BP setiap minggu 2 kali dah 🥲 ada tips tuk jaga pemakanan/diet? #firstmom #pleasehelp #firstbaby

1 Trả lời

- Tinggalkan fastfood/junkfood - Makan real food - Amalkan diet pemakanan yang sihat. Diet suku suku separuh. - Perlu ada jadual makan yang konsisten. Jangan skip atau lewat makan. InshaAllah boleh 💪

1y trước

Sama-sama 😊Kalau awak dapat maintain result BP yang cantik, tak perlu check dah. Saya first pregnancy pun macam awak. Setiap bulan naik 1kg. Kena check BP tapi saya buat sendiri di rumah dan refer dengan nurse setiap kali checkup. Tak ingat week ke berapa, result BP saya cantik pastu tak perlu buat dah.