3 weeks pregnant

Hi, I just found out that I'm 3 weeks pregnant. This is my first time, and I don't know what to do. Do I have to wait for 8 weeks before going to the clinic, or should I go sooner? Do I need to do anything in the meantime?

9 Các câu trả lời

kalau pergi kk buat buku pink time 7week n 8week camtu. tpi kena dtg awal untuk ambil tarikh appoinment. diorang akn bgi date utk dtg kk utk buka buku pink. tpi kalau rasa nak check dekat swasta pun, biar 7minggu ke atas juga bru nampak janin tu. kalau awal2 check mungkin diorang dpt scan nmpak yolk sac je. apa2 pun cukupkan rehat, and jangan lupa makan folic asid taw.

Tahniah. Sy haritu genap 7w sy scan swasta. Belajar daripd kesilapan lepas. Ingat kn kndungan ok, then tunggu smpai week 9 baru nk scan. Tahu2 kandungn diluar rahim. Terpaksa operate. So yg terbaru ni, sy xtggu baby besar. Sy scan sbb nk thu btul ke kntung tu dlm rahim. And alhamdulillah. Doakan sy dipermudahkan urusan bersalin nnty ya 🤲.. moga yg baik2 berbalik pada korg.

4t trước

Masa yg ectopic pregnancy tu sis ada sakit2 tak?

first of all, congrats! 1. start consume folic acid (any brand) if belum consume. 2. nak scan awal pun mostly tak nampak apa2 and akan buat kita lagi nervous / risau. 8 weeks and above should be ok. 3. scan lepas tu before 12w if nak buka buku pink dekat klinik kerajaan, call / walk in (depends on kk) untuk booking appointment.

Sy dulu masa xtahu pregnant tapi dah delay period, sy makan acid folic (sangibion). Jaga pemknn, jangan angkat benda2 berat, mkn buah n sayur yang cukup. Fikir yang baik2 n cukup rehat kalau rasa penat. Sy jumpa nurse 11w tapi 12w baru buka buku pink. Kalau awak, boleh dah buat appoinment 8w kot.

best is 8w-12w. meanwhile, take folic acid supplement daily and monitor for signs/symptoms of possible miscarriage ie any bleeding or unusually strong abdominal crampings. if you notice any of these, see a doctor immediately.

terlalu awal untuk checkup...nnti penat je dc suruh dtg 3w or 4w lgi..just bedrest n rilex

1mo trước

Noted . Appreciate your response

just wait until 6-8 weeks for the 1st scan (better private clinic)..

tahniah sis. bykkan berehat. jgn bsama suami yg extreme