skincare

Hi !! I just found out that I am pregnant at 4 weeks and wanted to know if i have to change to pregnancy safe skincare ? Or you guys just continue whatever you're using throughout your pregnancy? First time mummy here ?

4 Các câu trả lời

Cari natural skincare. Avoid bahan2 kat bawah ni: 1. Retinod 2. Salicylic Acid (bahan ubati masalah jerawat) 3. Hydroquinone 4. Formaldehyde 5. Merkuri 6. Benzoyl Peroxide (bahan ubati masalah jerawat) 7. Paraben 8. Sodium Lauryl Sulfate Antara bahaya bahan2 ni boleh sebabkan pendarahan on 3rd trimester dan boleh rosak kan janin. Boleh Cuba Google bahan2 bahaya dalam skincare untuk wanita hamil.

can i know how do you know that you’re pregnant?mind share?

Skincare apa yg u pkai skrg ? Try la mary kay , selmat n jimat 😊

Avoid few ingredients like AHA/BHA, retinol, salicylic acid.