kehamilan

Hye..nk tny time prgnant 5-7weeks bley bsma suami tak?bhya x?

26 Các câu trả lời

Sya dpt tau sya preg masa 7 weeks..2mggu sblm dpt tau sya ada bsama dgn suami dan ada pdrhn masa tu tp sya xda pikir apa sbb lpas cuci da xda drh..bila dpt tau preg tu trus flash masa pdrhn tu alhamdulillah xda pa2 jd pada janin masa tu..lpas trimester 1 tu bru sya ada kbranian utk bsama suami dan suami phm bila jlskn keadaan so suami tak minta sgt utk bsama..jd seelok nya xperlu dulu bsama suami d awal kehamilan..stiap org xsma keadaan rahim nya..ada yg kuat ada yg x..ada org ckp xada mslh pun bsama suami tp sebaik2 nya jgn dgr ckp org apa lg klu kita ada rsa keraguan..

sy selang sehari dr xtau ngndung sampy la skang dah 33 weeks.skang je kurang sebab xlarat.tp still on jgk.hahahaha.ikut pade indibidu masing2..jgn ganas2 laa.jnji suami awk ok awk pn ok..

smlm sy chekup..misi x galak kan..sbb sy 1st bby..kne jge²..sebelom tu sy ada bsme dgn suami...ok je..tp bila misi ckp cm tu..sy kena jge² la..dlm 6bulan kandungan br blh bsme.

mula2 mmng takut sikit. tp ikut body awak okay ke tak. depends la. saya 4 minggu dah bersama. 😂 but kalau lepas bersama rasa sakit better g jumpa doc.

Awal kandungan elok rehat dulu.. Ada masalah nanti sendiri tanggung. Bagi perot janin dlm tu rest baru nak jadi. Ikut masing2.. Ada je yg x sabar..

5y trước

Ok tq sy tny je

Boleh tapi nak kepastian tanya doctor dulu keadaan sis membolehkan ke tak utk bersama. Sbb mcm sy doc tak bagi hehe sbb rahim tak kuat.

Boleh. Saya dah 13minggu..bersama suami mcm biasa. tp ikut rahim masing2 jugak..if ada bleeding lepas bersama tuh segera ke hospital..

Kalau boleh tggu baby dah besar sikit... Tp boleh jew.. Klu nk bersama... Cuma klu ada bleeding tu, cpt2 g hosp.. Sbb awl lg...

Slalunya nurse ada pesan d awl kehamilan seeloknya xbersama.. Nnt leh jd keguguran.. Sy msuk 4 bln br berani tu pun jrg2..

Boleh je tapi kena hati2. Monitor if ada pendarahan atau apa2 perubahan yang luar biasa, terus check.