Jalan jauh

Hyee, nak tanya first trimester memamg tak boleh pergi jalan jauh ke? Saya agak confius laa sebabnyaa ada yg kata boleh je nak beejalan jauh dan ada jugak yg kata bahaya jika berjalan jauh sebab belum kuat lagi.

2 Các câu trả lời

Boleh dan tak boleh sis. Boleh if perjalanan tu satu keperluan yg memang penting. Kalau kena jugak pergi, tolong sangat2, kerap2 berhenti dan lapik bontot dan belakang badan dgn bantal tebal yg selesa utk kurangkan hentakan jika terlanggar lubang atau garisan jalan. Tak boleh if kandungan awak masih awal. Yes, awal2 ni mmg fragile. Kena extra berhati2.

atas badan msg2.klau sy mmg xblh sbb lenguh pinggang n rasa krem kt ari2.klau nk berjalan jauh jgk kena bnyk berhenti..n kena elak jln y x ok mcm berlubang2 takut terhentak2..letak bantal bg selesa