bagaimana nak tahu kalau tanda tanda nak bersalin??

hye ualls sini saya nak tanya sikit sekarang ini saya punya kandungan masok ke 37minggu dan ini adalah anak pertama saya dan sekarang ini persoalanan saya adalah kalau perut kita mengeras apakah maksud nya ye??

3 Các câu trả lời

Hi mommy, sekiranya mommy rasa perut mengeras tapi jarang-jarang, mungkin ianya adalah kontraksi palsu. So jangan panic sangat okay. Cuba tukar-tukar posisi mengiring supaya perut selesa. Dalam app ni ada juga article pasal kontraksi palsu. So mommy rajin2 baca yah untuk persediaan awal.

tanda2 nk bersalin ada banyak. ada yang org panggil as turun 'tanda' @ turun darah. ada yg rasa contraction. blh baca cara kira contraction. ada org terus pecah air ketuban. pecah air ketuban jgn delay2 ye pegi hospital. kene cepat2. gud luck! 😄