boleh mkn durian x

Hye. Sy pregnant 20w.. Blh ke mkn durian.. Terasa nk mkn. Ri tu tye doct mmg die bg je. Dlm 5-6 ulas blh je katenye.. Xde istilah tajam or pns. Tp ape pendpt mummy.

33 Các câu trả lời

Sbb sy makan durian byk kut... Berat baby naik mendadak... Byk contraction juga... Hahaha... Dh keluar baby beso. Musim durian la katakan

Saya makan je. Tapi takdalah beriya. Banyak2 pun tak bagus sebab durian, gulanya tinggi jugak utk ibu mengandung walaupun takda GDM.

Mkn seulas atau dua ulas dh ckup utk buat rasa2..sy baru2 preggy pn mcm tu..sbb takut mngidam sgt2..jdi sy rasa2 je bpe ulas..

saya aritu makan jugak.. teringin 3 4 biji.alhamdulillaahh xde pape.. tp lepas mkn tu sy minum air kulit durian.tkut panas..

I mengidam masa pregnant haha, makan durian masa start 8 month, selama ni x pernah makan pun, bila preggy pulak mengidam

Saya baru 9w smlm saya mkn durian mkn satu or dua ulas takpaa jangan banyak 6ty takut jadi apa² kat baby

Makan tapi sekali makan 2ulas mcm tu. kalau tak confident jgn makan. Ikut instict.

Sya dlu pregnt mkn ja durian. Makan sebiji dua cukup dh. Jgn melantak pulA

Klu rase body tahan mkn laa.. Tpi klu rase xnk mnyesal, better hold dulu.. Huhuhu

5y trước

Saya mkn petai arytu.. Xbnyk pon.. Sikit jee.. Skali baby sehari xbrgerak xmenendang taw.. Time tu saya minum air sejuk ke ape ke xgerak lgsung.. Takot sgt saya.. Agaknye dye mabuk kot.. Pastu bru sy thu yg petai ni panas rupenye (nurse kate)

Masa pregnant 1bln sy mkn 10ulas dlm satu masa. Tp jgn buat mcm sy. 😹