demam masa pregnant

hye, siapa sini prnah ada experience demam waktu first trimester? saya skrng tgh pregnant 7weeks. and tengah demam dah masok 4 hari. any tips tak? boleh ke kalau nak makan panadol? tq

17 Các câu trả lời

saya demam panas masa week 14 sampai admitted kat hospital 3mlm 4hari. before that symptom flu dan batuk hampir seminggu. Last2 demam panas. gie clinic doctor bagi ubat demam dan flu. Doctor kata tak reda jugak demam kena testt blood. finally kecudangan, next day terpaksa gie hospital demam suhu naik. Advise mummy pregnant pergi clinic minta ubat dari doctor.

Sy pernah.. smpai kena H1N1 n Denggue.. sy sarankn sis trus ke hospital klu da demam panas truk..sy 2x admit hospital 😅 syukur bby sihat2 skrg..dr ada pesan wktu tu klu sy lmbt ke hospital lagi..bby akan rsa x ssuai dlm rahim n dea kluar..nahuzubillah.takut jgk masa tu..so lepas dri tu da serik da... sy srankn bgus sis ke hospital..

Kalau dah banyak hari baik pergi jumpa doktor, bahaya dibiarkan lama.. Kalau sy amalkan minum air masak banyak2,biar lawas kencing untuk keluarkan panas, lepas tu minum air asam jawa.. Bagi sejuk badan skit.. Nti akan rasa berpeluh2

Sy pakai cool fever kebah jugak demam. Tp kalo lama sgt demam kena jumpa doctor zbb bahaya kat baby

Kena jumpe dr sis.. Sy dmm selesema bgthu nurse trus jmpe dr. Ambil drah.. Ta bgus utk bby..

Boleh pergi jumpa doc sis dia akan bagi panadol(paracetamol) utk yg mengandung

Sya makan uphamol 500mg dok bagi..pastu lekat fever kat dahi..

Panadol boleh mkn. Tp jgn kerap sgt.. Bnykkn rehat

Kalo sis demam lebih 3 hri better jmp doc...