nak tanya sikit .

Hye semua saya sekarang dah 35weeks , tapi tapak kaki asyik sakit dengan belah punggung and baby sentiasa mengeras ,adakah tu tanda tanda dah nak dekat bersalin?

1 Trả lời

Normal sis kalau ikutkan, pakai selipar tebal dalam rumah. Kurang sikit sakit tu. Baby dah besar kan. Punggung pon akan rasa macam kebas² sikit. Baby mmg akan mengeras. Tapi pantau ye. If 5min sekali dia mengeras & sakit seluruh pinggang sangat², terus ke hosp ye. Kalau takat kejap² je dia mengeras, usap perut tu. Baby nak main la tu 🤭 semoga dipermudahkan mummy 🥰