BATUK HAMIL 9weeks

Hye.. saya Hamil 9minggu.. sekarang tgh batuk yg xsembuh dh 2minggu.. takut nak makan ubat batuk.. ada x kaedah or cara lain nak hilang kan batuk? Sbb skarang tekak sy mmg pedih jer.. takut effect kt babyyy .. risauuu#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

8 Các câu trả lời

sy pun baru je elok batuk, 2 minggu jgk batuk sampai sakit dada n perut kalau batuk. sy mkn ubat batuk beli dekat farmasi minta utk yg sesuai dimkn oleh ibu pregnant. mereka bg sy ubat batuk jenama tussidex. alhamdulillah lepas mkn semakin berkurang batuk sy lepas tu hilang. tp sis kalau rasa was2 boleh pegi klinik n doc akan bg ubat yg bersesuaian.

saya skrg tgh batuk teruk. dah 4 jenis ubat saya makan tapi tak berkesan. banyak klinik dah pergi kiranya. doktor kata simptom mengandung. nanti sampai satu masa dia akan hilang. saya harap gitulah. so far baby ok. saya lah tak ok, penat batuk, mcm tak cukup nafas. doa banyak2 semoga diberikan kekuatan & kesihatan ❤️❤️

2y trước

Kakak kat office saya, start dia mengandung, sampai dia nk beranak asyik batuk jee, kkdg kesian tgok dia, tapi lepas dia beranak, terus hilang batuk tu, sabar ya mommies

Awl prgnant pon sy batuk. Xtahan sbb malam xleh tdor , pstu sy try minum air lemon suam. Jgn masam2 sgt. Minum santai2 je.. alhamdulillah bpe hri lps tu elok

sy pun dah cuba macam2 ubat yg buasa guna sebelum preg.. alhamdulillah batuk berkurang bila minum air kelapa ori. dah standby 4 biji kat rumah😂

mcm saya baru saja sembuh dari batuk selesma takut juga mkn ubat tpi Sya kuatkan minum. air suam Alhamdulillah

sy dari minggu ke 6 start thu jer +ve terus batuk² sampai skrg. susah betul nak tidur bila malam.

Sy pun bru sembuh dri batuk2 sis,smpi sy bleeding gara2 batuk melampau.nasip baik bby ok ja

Xtahan dah sbb ulser bnyk kt tekak