Berapa lama susu bertahan

Hye nak tanye kalau susu badan yang dah dipam fresh ebm la kn klau ltak dekt suhu biasa tahan 4 jam kalau beraircond 8 jam cntoh klau anak dh mnum susu yg dah dipam tu ttp tahan 4 jam jgak ke ? Keliru sikit tahan 4jam tu tnpe disentuh atau tak

5 Các câu trả lời

dah sentuh 1jam, tp kalau blh lepas minum bye2 terus, lagi2 bagi prem.. baby kan fragile senang effected teruk walau kita ingat biasa2 je.. sbb tu letak sikit2, habis baru tambah.

Kalau dah minum tahan 1 jam je, hbs ke x terus buang. 4 jam tu susu yg belum di minum, tp yg baik nya lps pam kalau x guna terus masuk chiller

Susu yg dh dipanaskan - tahan 2 jam Susu yg baby dh minum - tahan 1 jam je Susu frozen yg dicairkan - tahan 24jam shj

susu kalau dah diusik kena habiskan terus. tak boleh simpan walaupun tahan 4 jam

4 jam belum sentuh, tapi biasa max saya letak luar 2 jam je