Tanda bersalin

Hye mummies..how kite nak tahu klau nk bersalin klau x de turun tanda like darah or pecah ketuban sebab nk kate perut mengeras tu always ajer mengeras pastu hilang pastu mengeras blk than celah kangkang pun rase sakit n nyilu sangat pastu ilang pastu sakit blk..maaf bertanya sbb first mum n due dh dekat 22/9 nie tapi x de tanda ii lagi#firstmom #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya

2 Các câu trả lời

Ni tanda2 bersalin yang ada dalam buku pink - Contraction yang kerap - Air ketuban leaking atau pecah - Blood show - Pergerakan baby kurang daripada 10x Macam sekarang ni awak rasa mengeras kan? Itulah contraction. Tapi contraction yang gap dia jauh tu Braxton Hick. Kalau gap makin dekat selang 5-10min, ni real contraction.

sama la sis, saya due 23/9, tp xde tanda2 yg obvious. ada rasa perut mengeras and kadang sakit denyut2 dkt dlm vagina. bila bgtau dr dia kata normal sbb baby tgh nk bukak jalan 🥲

2t trước

semoga dipermudahkan urusan bersalin kite