PCOS & TTC journey

Hye moms spa kat sini ada PCOS/PCOD? Berapa lama korg jadi TTCian baru ada baby? Saya PCOS and sya pregnant secara natural selepas 3 bulan mencuba.. Sapa2 yg ada PCOS jgn putus asa kalau belom ada rezeki.. Xsemestinya PCOS xdpt conceive.. sya dulu amalkan pemakanan sihat & saya mmg xminum caffeine & makan telur setiap untuk cantikan saiz ovum. ?

16 Các câu trả lời

Saya 🙋‍♀️. TTC 3y3m. Sy pregnant natural jugak. Now br 19weeks. Mase dpt tahu ade pcos,doc soh turunkan berat n jage pemakanan. Tapi lepas 2 tahun mmg xleh nk turun berat bdn ni. Just kawal pemakanan & stop terus caffein. Teh, kopi, nescafe etc.. sume sy stop. Then, da redha. Da x pk sgt psl pregnant. Sbb tau pcos ni ssh nak conceive. Sy & husb just enjoy. G bercuti, relax2.. xde nk stress2 da psl anak.. alhamdulillah pregnant. Hopefully semuanya diepermudahkan. Dan paling penting, selalu bersangka baik dgn Allah.. dia akan bg tepat pd masenye.. sy ade terbace, selagi seorang wanita itu mempunyai rahim & masih datang bulan, in shaa Allah bole mengandung. Jgn putus asa. 💪💪💪🌹🌹💜💜

saya pcos , ttc 3y4m .. amal kan pemakanan sihat , lost weight 16kg alhamdulillah skrg tgh pregnant .. doakan baby dlm kandungan sy kuat dan sihat ye , sy pun doakan juga kwn2 ttc akan dikurniakan zuriat x lama lagi .. Aamiin²

4y trước

Berat berapa time ade pcos?

same with me.. 1st pregnancy miscarriage.. lpas tu bru terhegeh2 jumpa pakar utk cek keadaan rahim, baru tau ada pcos.. 3 bulan jaga makan and loss weight, then lekat balik and currently pregnant 17w..

5y trước

aah cek rahim guna scan je

Sy ttc 3 tahun lebih. Tahun depan 2020 nak masuk 4 tahun. Baru2 ni dpt tau lepas pg scan ada pcos,cyst & kantung baby. Harap dipermudahkan segalanya. Amin.

Saya pun pcos dan alhamdulillah sy dpt mengandung secara normal lepas 3 tahun kawen

5 tahun alhamdulillah selalu bersangka baik dengan Allah. saya makan maajun nenda tu period ok terus lekat

hai sis.. nk tnya ..nk thu ada pcos tu scan ultrasound je ke

5y trước

Hai sis.. dokter akn buat transvaginal scan utk detect patient ada PCOS atau x 😊

telur blh matang ovum kita ke yng putih je kan rebus

wow all the best dear tpi u ada k.mns ke

9/6/2020 doc sahkan sy pcos 😭. Apa nk buat?

4y trước

Susu Efferty bukan saja fokus utk ikhtiar hamil tapi untuk merawat masalah kesuburan. 1. PCOS 2. FIBROID 3. CYST 4. Irregular period 5. Endometriosis 6. Kualiti sperma Dan banyak lagi READY STOCK 🍓 Efferty Strawberry 🍫 Efferty Dark Chocolate 🍯 Efferty Madu Kurma 📲Whatsapp Https://wa.me/60175505177?text=Pm+Efferty