Durian craving

Hye mommy just want to know, is it true preggy mom cant eat durian? Btw im 26 weeks now

374 Các câu trả lời

I'm 8 weeks but I have eat a little. Not to say can't.. Just not too often with lot quantity.. We just craving for the taste.. After eat must drink more water..

Saya makan tempoyak hari tu.. the Next day, kuar ruam di pipi kanan. Mungkin panas kot.. lepas tu takut nak makan lagi. Masa tu 15 weeks dah pregnant.

klau xde mslh dgn kesihatn xde kncing manis bole je sy esok nk mnum air gula arini mkn durian tiap2 ari mkn durian tapi kna bnykkn mnum air masak la itu je hehe

durian depan mata nih tak tahan dah nak makan tapi tadi I ada minum coke..so tak tahu boleh ke tak makan durian ni..helpppp

6y trước

ouh.. boleh la kot.. xde yg pelik2.. susu cair, gula, isi kelapa. boleh google kebaikkan kelapa. tp.bila dah jd coconut shake, tgi gula. tp jgn risau. kalau pandai control sugar intake, xde mslah. kita ni craving bukan leh tahan2. cuma kontrol je la. hehehe

mkn je kalau xda alahan tp jgn lupa minum air masak bnyk jgn sampai terhidrasi.. durian tu bagus sis.. tp kalau sis ad kencinb manis xdigalakkan makan bnyk..

i pregnant 1st baby.. try makan durian pada 4 bulan kandungan.. tp takut2 juga.. makan xsmpai 5 ulas.. dan terus minum air kosong .. alhamdulillah all ok..

try makan seulas dulu mommy. macam saya, tak boleh makan tempoyak, tapi durian kemarin makan.. 😋😋😋😋 alhamdulillah ok ja. sedap nye la durian..

Hi sis! Di sini ada info lengkap dari pakar tentang makan durian ketika hamil. Semoga bermanfaat! https://my.theasianparent.com/makan-durian-ketika-hamil

Boleh untuk rasa. Jangan banyak sgt sebab ada sedara yg makan banyak durian lepas tu terus contraction n bersalin awal. Bahaya untuk baby juga kalau panas

Makan je. Janji rasa. Tapi hari tu masa saya ngandung sungguh-sungguh jugak melantak. Lebih 3 ulas 😂 tak cukup kalau rasa sikit-sikit kalau durian ni.