38minggu3hari

Hye mommy semua. Sy dh 38mggu 3 hari tp belum ada tanda bersalin. So far baby kerap mengeras dan sakit kt area miss v je. Lately sy mudah nk pegi toilet tiap kali selepas makan, mesti terus membuang. Normal ke ya?#firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

1st baby bersalin masa 38w2d. turun tanda darah dulu. esok bru rsa contraction 2nd baby baru bersalin smlm 39w4d. xde tanda2 lain. cuma start dgn contraction je. dr jam 3.30pm. sy lyn smpi 5pm mcm. pergi hospital doctor check 4cm. 9.31pm baby lahir

2y trước

both sy berkerja smpi hari sy nk bersalin awak. yg 1st dn smpi rumah baru turun tanda. sy mmg berjalan merata. yg 2nd pula sy ra contraction dkt office. dan siap drive sendiri separuh jalan. tp husband dh panik so sy stop dkt stu tmpt tggu dia pickup. yg 2nd ni sy kerap berjalan. masa 37w sy jalan2 dgn family pergi kl. masa 38w sy berjalan pergi perlis dgn family. masa 38w5d mcm tu jalan2 dlm penang island. 39w1d sy rasa baby kurang aktif dn mengeras stu tmpt tu lama sgt. jd sy risau. sy pergi check bukaan doctor kata belom smpi masa lg. kedudukan kepala baby pon ats lg. sy ada minta petua mcm mna nk engage kpla baby dgn laluan dlm app ni awk. ada mommy bg petua. cakap duduk sambil rapatkan tapak kaki kemudian goyang badan depan belakang, kiri kanan. buat sekerap mungkin. mcm doctor tmpt sy checkup dia ckp buat jalan itik. jalan itik sy xmampu. sbb perut berat nk paha nk tahan. then buat ketuk ketampi. boleh juga buat senaman kupu2. adik sy bg petua kerap je mandi utk cpt kn bukaan. j

Allah permudahkan. Maaf tiada pengalaman sebab IOL

2y trước

🌻