Baby demam

Hye mommies..any suggestion utk turunkan suhu badan baby tak?nangis whole day.

Baby demam
13 Các câu trả lời

get well soon!

baby akan kurang selesa kalau tgh tinggi suhu nak bawak mandi, best is sapu aloe vera gel pada pelipat badan yg terkumpul haba. armpit, under knees, leher, tengkuk dan lumur di dahi. jauh dari mata tau, kesian pedih dia nnt. kepala baby kena basahkan selalu, basah dan let air dry. put water in a spray bottle, tak messy sgt nak perah2. baby pakai baju lobang2 je, biarkan berkipas. baby akan lebih manja dari biasa, cuddle dia pujuk dia bgtau demam ni biasa sayang. it will subside and u will get well like usual.

Cara tradisional, Tuam dgn towel kecik, & bg mandi air suam. Doc saya aja mcm tu, 😀