Kehamilan menjadi atau tidak?

Hye mommies. Saya first time pregnant. Berkahwin pada 23/12/2023. Kalau ikut lmp yg sy tanda first day last period saya adalah 21/12/2023. So kalau ikutkan skrg sy pregnant dah 10weeks. Tp bila scan masa sy 9weeks haritu doc (klinik swasta) kata kantung baru berusia 7weeks. Masa scan tu hanya nampak kantung dan yolk sac sahaja, janin takde. Doc kata sepatutnya kalau ikut lmp 9weeks suppose dah kena nampak janin baby. (Terus rasa tak sedap hati) Lepastu hari selasa baru ni (27/2/24) sy ke KKIA utk buat scan. Pun sama doc detect takde janin. Yolk sac pun tak nampak terus. Doc suruh dtg semula repeat scan lg 2 minggu. Hmm. Kalau kes mcm ni selalunya ada chance ke kehamilan berjaya? Atau sy dah dikira missed misscariage?

2 Các câu trả lời

Kalau macam saya pula , patutnya last period saya 8/12/23 dan patutnya masa saya pergi first scan dah 9 weeks lebih tapi dc scan cakap baru 7weeks tepat , dc kta mungkin period tak teratur . Minggu lepas saya buka buku kat kk , dc scan balik sama mcm kt swasta scan . Baby kecik 2minggu sbb period saya tak teratur . Sorry ya kalau saya bgithu ni mungkin agak berbelit ke hehe . Insyaallah ada chance doa bnyk bnyk ya 🤲🏻🤍

sis sy ad pengalaman mcm sis patut 8 week tapi kantung saiz 6 week lari 2 minggu. time tu pon janin x de yolksic je ada lps dua minggu tu sy start keluar drh dan gugur. sbb kantung x membesar. alhamdullah skrg prengt balik 7 week dh nmpk janin dgn heatbet

4mo trước

Alhamdulillah. Tahniah sis