Bby tolak makanan

Hye mommies.. nk tnye ad tk any option utk bby yg mmg tknk mkn?? Even bubur pon tknk wlaupon sy da tukar bnyk resepi.. da bnyk kli cuba tpi dia luah blik. Mmg normal ke permulaan bby mcm tu?? So harap mommies smua leh bgi pendapt. Tq #bantusharing #firstmom #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Hi sis, anak sy 7 bulan 15 hari. Sebelum ni memang bby taknak makan. Kat taska pun tecer dia bgtau dia asal suap makan nangis 😢 tapi alhamdulilah start 2 hari lepas dia dah ad selera makan first time makan lebih dr 5 sudu. Alhamdulilah bnyakkan besabar n saya tukar texture makanan skrg bg nasi lembik. Tu yg dia nak makan compare dgn nasi blend halus

normal amik ms tuk adapt apa dia makan...sbb kita xblh makan letak garam.dlm makanan bby..puan try beli celery ..celery tu bagus..ia gantian garam semulajdi tuk bby..nnti bby akan ada selera nk makan..😉✌🏻mg dpmudahkan segalanya..aamiin..

Try cara blw