SUSU IBU SIKIT

Hye mommies, nak tanya, macam mana nak banyakkan susu ibu ya? Saya kalau pam pagi dapat 2 oz tapi masuka je pam petang dan malam dapat dalam 1 oz je . Saya bercadang nak fully breastfeed tak nak pakai formula dah. Tapi susu tak dapat nak cope up dengan demand baby. Saya mampu bagi susu badan 3 kali sehari je. 🥹

5 Các câu trả lời

alhamdulillah..dapat jugak awak 2 oz..saya 1 oz ja.. hari ni baby dh sebulan.. mmg dari awai terpaksa campur dgn susu tepung.. tapi orang cakap, kena keja keras sikit, kena rajin susukan anak, supaya 'demand' tu ada.. n susu akan terhasil bnyk.. pastu klu pam, atleast 20min (10min pertama-foremilk cair, 10min lepas tu-hindmil yg pekat. hindmilk tu boleh kenyangkan baby.. semoga kita semua diberi rezeki utk susukan anak lebih lama

saya pun first time jadi mom malam sampai rumah anak nangis sampai saya pun ikut nangis sbp air susu kurang sangat,, susu formula pun txda ,, gelabah anak akan sakit sbp nangis teruk , tx tdo sampai subuh layan anak nangis ,, pagi tue mentua call and suruh minum sup lokan memang berkesan. awak try dlu mana tw berkesan dengan awak pula. smga sharing ini bermanfaat🙏

1y trước

yaa sis ,, sis boleh sesrch images di google..

ayam rebus campur papaya muda.. jangan campur apa2 bumbuh hanya garam dan aji saja.. 2.lokan rebus .. lokan tue cuci bersih dan rebus je .. saya amalkan yg neah 2X memang sentiasa baby kenyang..

Cuba try milk booster. rebus kurma merah, goji berry, longan kering & halba. amalkan

minum horlick insyaallah susu banyak dan pekat..