Lost appetite

Hye mommies. I pregnant on my 10 weeks. Mula2 I ade je selera mkn. Then after that I start mual2 jadi I kdng2 xmkn. and now i mkn just 1 kali sehari je. It's effect baby growth? and bile nk mkn jek I xrse nk mkn nasi. kalau nasi je start mual. kalau mcm keropok ke or mee ke masuk pulak. help me #firstbaby

5 Các câu trả lời

klu mcm tu kena mkn vitamin jenis multivitamin, sbb bdan kena cukup vitamin.x boleh asid folik sja.effect nti bila dah tua, sakit² badan,tulang & sendi.vitamin recommended ambil sepanjang pregnant,pantang & menyusu baby.selain dr itu x perlu ambil pun.

kalau mommy kurg makan, baby pun dpt kurg nutrisi, boleh effect baby growth. makanlah benda yg awk suka nak makan, xsemestinya nasi..asalkan makan.dan make sure berkhasiat..air jangan tinggal..

Ya.akan bagi kesan pada bayi. Try makan buah2an. Mkan sikit2 tapi selalu. Janji ada💪🏻

Kena makan juga sis, kalau tak boleh nasi gantikan dengan makanan ruji lain.

Sme laa..xde selera lnsung..klau pksa muntah..huhu