Insulin

Hye mommies, ada yg da kna insulin x?sy 19w and reading pagi je selalu tinggi tp around 5.7-5.9 br 2 x reading tinggi..tapi doc da suh amik insulin..

2 Các câu trả lời

sama macam sy baru 2kali ttos kena pakai insulin skang.. sebab kite punya kilang insulin xmembantu disebabkan gangguan hormon sebab pregnant.. lebih baik ikut cakap doktor sebab gula tggi ni bahaya, macam2 boleh jd pada kandungan.. sy redha jr cucuk insulin sndri sebab pikirkan keselamatan kandungan..

5y trước

aah betul...

Kalau sy mmg sy x nak ambik, better sis cuba diet control dulu. Kadang2 depends pd Doktor, ada je yg banyak kali tinggi tp still under diet control. X kan baru 2 kali nk insulin dah, lagipon x lebih 6 pon 🤦🏻‍♀️

5y trước

Da try diet da, sayur buah makan..tp time g chck up aritu, sy makan buah je sbb mcm xselera nasik tp lekat jgk gula tinggi tu..