Induce

Hye momies2 .. spa2 ada pngalaman bersalin scra induce ? boleh kongsikan mcm mna rasa dia ? #1stBaby?

6 Các câu trả lời

Sy 2x pregnant 2x kene induce..1st ms dlm LB induce drip air bg bukaan cpt bkk..sakit die rs mcm nyawa² ikan dh ms tu siap xtahan nk mntak czer...hihi .yg 2nd induce masuk ubat ikut punggung..ni pon sakit dlm ward rs mcm nk tcabut palang katil 😂dh serupa tarzan..tp xpe ape care sakit pon lepas keluar baby lega xpayah ckp..doa byk² semoga dipermudahkan urusan bersalin ya..sbb tu wanita tu hebat!

sya induce ubat masuk bawah.. kul 7pg masuk ubat.. smpai kul 10 hingga ke tgh ari rasa dah lain macam.. lps tu makin sakit.. smpai suruh cek jalan...baru 2cm.. bila dah kul 4 makin sakit.. skli cek dah buka jlan byk.. trus tolak lb room.. sakit tu mcm sakit senggugut yg kuat.. sampai ke pinggang.. bby kluar mmg xrasa sgt.. sakit contraction tu yg trruk... serius...

Hrtu doc ckp saya kena brsalin scara induce sbb size baby besar.#37weeks skrng Risau juga sbb first time kena induce

Sakit tak terkata. Tp anggap lah ni semua nikmat Allah bg buat Ibu ibu seluruh dunia. Penghapus dosa kita.

Sakit induce ni lagi sakit contraction dy brbnding delivery scra normal..

Huhu takut nya dgr. Kenapa nak kena induce ya? #First baby..

4y trước

induce myb sbb Kncing manis.. overdue ke.. atau ada masalah lain yg dkter akan bg induce.. induce tu bukan suka2 nk bg.. ada sbb trtentu