Ubat tmbh drah

Hye mom yg tgh pregnant..ada tak lpas mkan ubt zincofer(tmbah drah) ni akn ada rsa mual2 dan rsa nak muntah ? Knpa ya ? Sbb klau sya mkan iberet ok jerr...hritu nurse bgi zincofer,hri ni sya mkan rsa nak muntah jerr...???

Ubat tmbh drah
59 Các câu trả lời

sy pun makan zincofer , syukur juga tiada rasa loya nak muntah .. sy makan 2jam selepas makan dan sblum nak tidur ..

sy pun mkn zincofer dri awal prggy smpai nk msuk 35w..alhamdulillah ok xde rse nk mntah..drah pun ok je..

sama dengan saya masa awal² makan.. tapi doctor sarankan makan dengan vit c yang kemam atau kunyah.

Sy mkn zincofer gastrik ohh.. Dua kali kne mse prgnt hritu.. Terus sy mkn maltofer

sama lah dgn sy..makn ubat ni rasa nk muntah...alhamdulillah skrng dh oke sikit..

sy mkn ni pn mual , lpss tuu cm rase nk pitam .. tpi mkn ni hb sy cantik .

sama.. dh masuk 5 bulan baru makan zincofer sbb dh xrasa mual sgt time tu.

mmg cmtu..saya pregnant kalini xsesuai mkn zincofer..saya amik maltofer..

ya saya pun sama. rasa mual nak muntah dgn rsa sakit kepalanya...

sama lah sy pn,sy mkn kdng2 jea,beli y farmasi punya bru ok