Ubat tmbh drah

Hye mom yg tgh pregnant..ada tak lpas mkan ubt zincofer(tmbah drah) ni akn ada rsa mual2 dan rsa nak muntah ? Knpa ya ? Sbb klau sya mkan iberet ok jerr...hritu nurse bgi zincofer,hri ni sya mkan rsa nak muntah jerr...???

Ubat tmbh drah
59 Các câu trả lời

Kalau makan zincofer mmg ada rasa nak muntah. Better makan 1 jam selepas meal. Kalau tak sesuai boleh bgtahu nurse. Nurse sy ckp ada option lain selain zincofer, boleh ambik maltofer atau ganilia.

saya makan zincofer pembuangan lawas...mkan2 mesti senang membuang..tapi berat x turun2 jgk😁😁setakat la ok mkn ni..masalah berat terlebih naik sbb lalu mkn..x pasal kena control😂😂

Sy makan waktu pagi, sebelum makan apa apa. Perut kosong, lepas 3o minit baru sy makan makanan lain. Kalau tak perut akan x selesa nk muntah.😂 nak lagi okey telan dgn fresh oren. Best taw

mkn mlm sis sblm tido. sy dpt obimin mkn pg mual2 seharian bdn rs nk tido je. ay mkn 2 jam lepas mkn mlm ok. tido tros xde la rs mual tu. hb ok je even mkn mlm tp xleh minum susu malam lah.

samee . mmg lepas makan loya . dan kadang tu terrrmuntah . bgtau klinik dpt tuka ubat 4 serangkai . bau ubat tu kuat sgt buat loya jugak . last tuka kepada iberet . iberet ok tak loya 🤣

Saya pn muntah mkn zincofer. Dah cuba makan sebelum tidur pn esok pagi tu bangun mesti sakit kepala. Try beli iberet kt farmasi baru ok, hb naik... so skrg mmg doc kk bekalkan iberet jela

sye x boleh makan ubat ini langsung & doktor syorkan ubat maltofer (kena beli sendiri dekat farmasi) alhamdulillah lepas makan ubat ni saya terus ok xde rasa mual2 ke @ rasa nak muntah

sy mkn zincofer alhamdulillah ok..xde rasa pening @ mual..tp bila popo najis wrna kelabu gelap..normal ke tu...(maaf kalau ada yg xselesa)..sekadar nk bertanya...

3y trước

alhamdulillah..terima kasih semua bg feedbaik baik2..🥰🥰

hai sis .. Macam saya mula mula nurse bg zincofer then makan terus mual / muntah .. end up nurse suggest iberet alhamdulilah baru okay sampailah sekarang consume ☺️😆

kena sarapan dlu lps 1 jam bru mkn zincofer ni.. efek dia mmang akn ad pening sikit, berangin dn rasa mual.. try smnggu dlu kalo tekak tk bole terima jgk bru tukar ubat