Terlebih berat badan

Hye mom nk tnya normal ke klau 28 weeks berat naik sikit..sebb nurse katanya spatutnya berat saya 61 kg je tp saya terlebih 2.5kg..hmmm so doktor suruh saya check tekanan darah kt rumah ..smlm baru lps minum air gula kli kedua belom kluar result lagi..masa kli pertama minum xde kencing mnis...

1 Trả lời

yeee. ada pengiraan nya, kalau terlebih mmg kena check bp @ minum air gula. kadang2 kita pun tak expect naik mendadak kan. 😅 macam saya haritu, alahan teruk trimester pertama, trimester kedua baru berselera. mungkib sbb tu naik 2kg lebih. disebabkan dah sangkut gdm, kena la check bp.