mengidam makanan

hye ibu2. nak tanya, apa jadi kalau kita mengidam makanan tapi tak boleh/ tak dapat mkn? sbb skrg ni saya betul2 craving nak makan maggi kari mentah 😭😭 boleh ke? dh try lupakan craving tu tapi takdapat. taknak sedih and stress tp susah jugak kalau mengidam mcm ni 😭 #bantusaya #firstmom

24 Các câu trả lời

Setakat meggi kari mentah tu rsnya OK je boleh mkn. Mi kering meggi tu pun mmg dah siap masak. Lain la klu nak mkn ayam mentah, telur mentah lg la mmg tak boleh 😅

masa anak kedua sepanjang mengandung saya makan megi 😅 alhamdulillah anak ok je. ni prgnant anak ke3 pun tiap mggu makan megi. sbb kdg2 tkde makakan, makanan tu je ada kt rumah.

sayaa makan jaa sis , masa awal² pregg makanan lain mmg tkbuleh msuk perut saya buleh mkn mggi kari dgn bihun pama jaa . Alhamdulillah semua okk jaa , now dah 31w

tak jadi apa. most probably just stress/sedih. kalau makanan tak memudaratkan, and craving teruk tak hilang2, makan lah sikit buat rasa lepas craving.

ok je klu x dpt pun.. x payah nk ikutkn perasaan sgt.. mcm sye klu tringin, tringin time2 tu jgak.. klu x dpt ok je, xde la smpi tringat2..

klu mengidam mkn je sis xpyh nk stress...sye cmtu la klu dh mulut nk mkn maggi mentah sye mkn je jnji happy dpt mkn..

sy haritu teringin sgt mggi kari .. buat utk suami . sy merasa la 1 suap.. xberani nk mkn byk.. sbb sy berisiko..

Org mengidam ni selalunya nk rasa skit je..makan je lah sikit buat rasa kt tekak..in shaa Allah baby ok je☺️

maggi kari mentah mcm mna tu. maggie nye saje atau skli rencah letak skli. boleh je awak mkn sikit2 dh la

makan je. makan sedikit saja buat penghilang craving tu. semoga dipermudahkan urusan mengandung puan 😍