Siapa due bulan dec?

Hye guys , nak tanya siapa yg due dekat2 ngan sy means bulan dec? Baby korang gerak okay tak? Normal ke baby dh tak byk gerak? Mcm dia sempit dlm tu..siannya huhu.. Sy skrg kerap mengeras je kejap2 keras..tp nak rasa dia kick jarang dah..kadang2 je.. N selalu rasa dia sedu kat bahagian bawah..kejap kiri kejap kanan..alahai siannya anak mama sedu je keje haha.. Baby korang aktif ke dah akhir2 ni ke sama mcm sy kurang kick?#seriusnanya #firstmom

11 Các câu trả lời

Sy week 37 masuk 38.. baby masih aktif menendang dan aktif juga mengeras.. dia balance 🤣 td baru jumpa nurse sbb appointment dah seminggu2.. nurse ckp kpla baby da masuk laluan dan ruang atas perut da kosong.. semoga la baby cpt2 keluar.. tak sabar dah rasa.. so skrg kna rajin la ni jalan depan rumah , dan turun naik tangga. Semoga ibu2 semua dipermudahkan dan dimurahkan bersalin tak lama lagi 😘😘😘

Saya 36+weeks. Malam nak tido baru rancak ya baby gerak2. Boleh rasa dia cakar, tendang, guling. Lepas tu tiap2 hari sedu. Waktu pagi ke petang baby banyak diam, tido kot. Kalau lepas makan baru rasa. Sekarang nak jalan memang siksa sakit tongkeng, paha, kalau baring nak mengiring tu kena bangun dulu baru tukar posisi. #firstbaby

kurang kick jugak , selalu rasa sedu je . kerap sedu berbanding kick . kalau kick pun selalu belah kanan . rasa sakit senak je kadang2 time jalan . sesekali masa kick dia duduk diam kat satu tempat , bila pegang keras ja . bila usik2 sikit baru lembut perut 😂 tu dipanggil mengeras ke eh ?

Saya 36w baby masih kekiri dan kekanan. Last scan 34w baby dah masuk laluan. Sekarang ni macam dah lari balik pula 😅 dah kurang rasa kick, tapi pergerakan masih ada. Kadang2 rasa ngilu kat bawah and kerap juga mengeras. Semoga dipermudahkan urusan bersalin kita 🤲🏻

samalah puan makin kurang , mengeras & kontraksi palsu on off .. sakit bahagian bawah ari2 rasa ngilu nak bangun ke berdiri atau nak tukar posisi tidur rasa tak selesa , inshaallah semoga dipermudahkan segala urusan kita amin 🤲

sama laaa, sy dah nak masuk 38weeks, gerak tp halus2 je, siang tgh hari ke susah nau gerak, malam aktif la kejap pastu senyap, maybe dah sempit kot ek? harap baby kita baik2 je kat dalam tu 🥰

sy baby kick bila dlm aircond je atau tgh2 hujan😂 terbiasa dengan udara panas kot, bila kena aircond terus aktif, tpi bila makan aiskrim atau benda sejuk, elok je tido😂😂😂

sya due 28/12 sekarang dah 35w 6d baby Masih aktif dalam perut .. tambah malam² mmg aktif sgt .. sampai skit laa pinggang nii ,, Bila tido nak mngiring LG sakit

saya 37w1d, buat masa ni baby masih kerap kick dan bergerak.. sedu tiap hari dia sedu kdg2 lebih dari sekali . mengeras pun ya mmg kerap sgt ..

nk kata kerap xjugak..tapi kalau time tgh duduk rest mmg kuat kick..lgi waktu mlm..kita ni haa x dpt tido..waktu pgi halus je dia kick..🤣