Skincare utk ibu hamil

Hye guys! Boleh tak share apa ibu² yg sedang pregnant guna skincara apa yaa yg selamat..muka brakeout haa.. nk pakai pencuci muka sebarangan pun risau .. sbb ad yg kata bahaya utk kandungan 🥺 please share. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

elakkan: timbang kilo/kosmetik kedai jamu hydroquinone logam berat: arsenic, plumbum a.k.a lead, mercury, cadmium, chromium (logam berat xkan jumpa dlm ingredient list jd elakkan beli jenama yg pernah ada kes logam berat atau jenama yg x buat r&d) retinol family - adapalene, bakuchiol, tretinoin, kalau ada perkataan retin--- dlm ingredient elakkan benzoyl peroxide salicylic acid - nama lain: BHA, willow bark, salix alba, salicylate chemical sunscreen: sunscreen filter selain drpd zinc oxide & titanium dioxide elakkan herba yg boleh ganggu hormon: lobata, ginseng, licorice root dll paraben phthalates

pakai bedak sejuk je😅