Hb rendah.. Diberi ubt oleh nurse kk utk tmbh drh

Hye ad sesiapa prnh mkn ubat ni jdi sakit perut tak? or ad simptom lain2?

Hb rendah.. Diberi ubt oleh nurse kk utk tmbh drh
8 Các câu trả lời

sy amik iron tablet jgk. dri pregnant yg 1st lgi. smpai pregnant yg 2nd. slalu sy minum dgn air limau nipis xde gula. xpun jus or sunquick. sunquick letak sikit je buat rasa2 masam. so far okey. najis je tukar kaler gelap sket. tpi normal je.

Saya 1st check up terus dpt ubat ni. So far serasi je cuma nurse pesan ambil ubat dgn jus or something yg masam kalau alahan kuat. And najis akn gelap lepas ambik..

2mo trước

boleh je minum dgn air sunquick ,, sy pun kdng ada juga membuang mkn ubat ni

sy x skit perut,, tp sy lpas mkn ubt ni kene tdo klu x jd lemah je bdan,, jd pening

saya makan ubat ni okay je, tapi kena tahan nafas😂. saya ambil awal pagi selepas vit c

2mo trước

sama lah sbb nurse kk tulis situ kene mkn sebelum sarapan ,

saya mkn ubat ni .. Alhamdulillah semua ok

Saya makan zincofer, makan je muntah.

Saya makan zinc cofer sakit perut.

Sya ok je mkn ni, hb pun ok.