Baby flight bki to kul

Hy smua ,, mau tanya ba siapa ada pengalamn bwa bby 2bln flight , ok jgk ka ? Share share dlu apa ptut apa tda ptut .. Mcm mna mau hndle . Sbb nak flight balik tmpat laki bertugas sana ,, so sndri sja naik flight #firstmom

1 Trả lời

Hye Saya pernah bawa baby lepas pantang naik flight.. Better naik malam sebab time baby tidur. Tukar pampers siap2 sebelum naik. Pakaikan baju n seluar panjang untuk baby. Kalau baby direct breastfeeding better bawak nursing cover. Kalau baby minum susu botol boleh isi susu dalam botol n nanti dalam flight boleh mintak stewardess isi air dalam botol. Apa2 boleh minta tolong stewardess. Dorang sangat membantu. Kalau dapat pilih seat ambik seat depan sekali atau seat dekat pintu kecemasan sebab situ luas sikit… Kalau naik MAS ada baby coat. Boleh request. Tapi seat depan sekali.

7mo trước

terima kasih infonya . 🥰