Keputihan kekuningan

Hy ,saya ade keputihan bewarna hijau kuning...tapi tak gatal ...memula haritu dia keluar seakan bentuk yis...lepas tu sekarang mcm pepejal ...bole beza ke yang mana lagi bahaya Antara yis dengan pepejal??#firstmom

4 Các câu trả lời

Biasa kalau dah hijau tu boleh jadi gbs even tak gatal. Gbs bahaya. Better pergi mintak swab untuk recheck gbs ke tak. Kalau gbs, sebelum bersalin kena on antibiotics. Baby keluar, baby pulak kena on antibiotics. Kakak saya hilang 2nd baby dia sebab gbs ni lah. Keputihan hijau. Kadang berketul. Tapi tak gatal. Tak busuk. So dia tak mintak swab. Alih alih masa bersalin baby kena infection dari bacteria gbs, meninggal. Doc pun tak on antibiotics sebab dalam buku pink takde tulis kakak ada gbs 🥹

1mo trước

Saya dah swap tapi tak dapat keputusan lagi..mintak ii dapat sebelum bersalin lah😢

saya pun sama , masuk third trimster keputihan betukar hijau tp tak berbau , tak gatal dan tak banyak . Beritahu nurse kk dia ckp normal sbb saya gdm🥲saya buat sitz bath dan mkn yogurt lama² keputihan jd sikit tp still kehijauan

nasihat sy pd sis, pergila ke kk. mcm sy xmasalah apa pun. cuma air kencing keruh. gatal keputihan bau berwarna semua tu takde. sekali ms cek air kencing sangkut la pula. kencing kotor/uti. lebih baik sis jmp nurse ya..

1mo trước

tanya dgn nurse/doktor yg cek sis. mention balik2. kdg dorang terlupa..

sama mcm saya awal2 pregnant hari tu.. tak gatal tak berbau tp buat test gbs pula. sampai sekarang masi ada keluar keputihan gitu. da 39w sekarang..better cek atau minta buat test untuk Tau sebarang kemungkinan..

1mo trước

dalam seminggu lebih gitu