28 WEEK

Husband baru kena penyakit influenZa , Saya pulak tengah mengandung 28 week , Kesian husband , Dia suruh jangan dekat sebab nanti berjangkit ? Bahaya ke penyakit tu ? Korang tahu tak merawat influenza ni ? ?

7 Các câu trả lời

Memang tak ley dekat, sebab boleh berjangkit dlm 1 meter camtu. Sebab boleh berjangkit melalui titisan udara pembawa influenza/kawasan yg tercemar akibat bersin/batuk. Husband da dapat vaksin ke belum? Puan better g vaksin sekali. Kt social media ada bnyk viral cara cegah dan cara nk tangani influenza ni. Spray dettol utk flu pun puan boleh beli, sembur dlm rumah. .

Sgt2 bhya .. mmg xboleh dekat .. bhyabutk ibu mngandung .. cari cara bagi suami cepat sembuh .. jgn dibiar .. boleh mmbawa maut ..

sebab bahaya la ramai yg meninggal sekarang terutama budak2. pakai mask bila komunikasi . kerap pakai sanitizer.

Sangat berisiko especially for pregnant mommy. Better jangan dekat buat masa ni.

Bahaya kalau awak yg kena, badan jdi lemah masa pregnancy

Bahaya sis. Sebab airborne disease.

bwa jumpa doc jgn dibiarkn