Minta Mc di klinik

Hujung hujung pregnancy ni, ibu ibu bagi alasan apa ya nak minta MC dekat doktor di klinik ? Saya dah 38weeks dah rasa tak larat sgt nk pegi kerja. Tempat kerja pulak jauh dengan jem lagi hari hari. Risauu jadinyaa nak pergi kerja pon. Minta pendapat please nak bagi alasan apa untuk minta mc dekat doktor #seriusnanya

4 Các câu trả lời

Tula sy pun tgh bfikir wlaupun baru 30w, sebab maternity leave start pada hari bersalin je kan. Sbelum tu kena pakai mc, mungkin kawtim dgn Dr mcm UTI or braxton hicks ke? Pegi klinik panel yg okay la. Saya plan juga sebab nak bsalin dkat kampung kluang, mc ambil di klinik bdekatan ofis la

Masa first pregnancy saya, OBGYN saya nak bagi surat MC sebelum saya apply maternity leave. Patutnya masa appointment untuk 38 weeks, tu saya akan dapat MC tapi tak sempat sebab bersalin 37 weeks. 😁 Awak plan nak ambil maternity leave bila? Cuba awak discuss dengan doktor awak nanti.

1y trước

Sorry awak. Saya pun no idea. Sebab masa tu OBGYN yang offer MC tu. Bukan saya yang mintak.

sama la saya nak ambik mc, dah sakit mcm2 sgt duduk lma kt ofis pon tak larat dah. pernah mintak mc 2 hari kat klinik tp dr. tak nak bg dia kta biasala pregnant, hakikatnya kita mmg tak larat n nk rest sgt.

saya cakap je kat Dr saya morning sickness/taklarat 😅 Dr bg MC