CHECK GULA.. AKU LUPA

hr tu doktor dan nurse ada terangkan.. tp aku lupa check sblm makan? atau slps? yg aku ingt dua kali dah 2 jam kalau check sblm makan.. lps tu makan... cm tu ke?

7 Các câu trả lời

mcm saya check bsp hari2 guna step ladder as per arahan gynae hospital, cucuk jari 2 kali sehari ja tapi lain hari lain waktu cucuknya. day 1. 8am cucuk jari, and then sarapan (contoh habis makan 8.30am, 10.30am cucuk jari). day 2. before lunch cucuk jari, (i.e lunch kul 12pm, cucuk jari kul 12, habis makan 12.30pm, tunggu 2.30pm cucuk jari lagi) day 3. before dinner cucuk jari (i.e. 6pm dinner, cucuk jari dulu, and then habis makan 6.30pm, tunggu until 8.30pm cucuk jari). day 4. ulang day 1 punya step and so on.. KK punya cara plak lain sikit.. 4/5 kali cucuk jari sehari..

Maksud awk bsp utk gdm eh? ok sy share pgalaman sy. 1. Amik bacaan pagi ms belom mkn pape 2. breakfast 3. amik bacaan 2jam lps bfast. 4. Lunch 5. amik bacaan 2jam lps lunch 6. dinner 7. Amik bacaan 2jam lps dinner ***So total ade 4 bacaan yg perlu tulis dlm buku pink. tips: 2hari sblom appointment utk amik bsp awk stop amik manis, kawal mkn, n air masak ganti dgn lemon kosong. bykkn minum air lemon tu. Insyaallah bacaan cantik n gdm tanpa ubat. 😚

nk minum air gula ke sis? last mkn pkul 8mlm sblom pgi tu minum air gula..slps minum air gula, kne tggu 2jam..nnti misi akan pnggil blik utk dier ambik darah kali ke-2.... sepanjang tempoh air gula larut dlm badan, xbleh mkn minum atau muntah, nnti kne repeat blik minum dan tggu lagi..

2jm sblm serapan 2jmb slps serapan 2jm sblm lunch 2jm slps lunch 2jam sblm mkn mlm 2jam slps mkn mlm dn sblm tdo

kalau saya haritu. bangun pagi pukul 8 sebelum makan. then 2 jam after breakfast, lunch & dinner.

Jemput join whatsapp group strong mom ☺️ https://chat.whatsapp.com/Gnc8jLYOzcZKhHzHi1Vi3v

mcm ni betul x mommys?

1t trước

yg sblm sblm makan ke slps makan? sbb sblm makan tu bgun2 tido terus check darah. huhuh