Stretchmark

Holla mommies, suggest stretchmark cream/serum yg korang pernah try and berkesan please. Preggy kali ni banyak pulak stretchmark 😌

10 Các câu trả lời

Stretch mark ni objective sis. Ada yang sebab genetic. Ada yang keluar sebab kulit extra meregang. Tak sama. And memang takde apa apa cream yang boleh buat strech mark hilang or tak keluar. Cream or serum tu hanya boleh kurangkan sahaja. Kalau saya, lepas mandi saya pakai palmer tu, then setiap dua jam saya sapu aloe vera. Taknak bagi kulit kering & gatal. Sebelum tidur sapu palmer lagi.

Saya pakai palmer oil tu dari tri 1 lagi even orang ckp awal lagi tpi saya pakai je sebab kita nak jaga skin tu sentiasa dehydrate kan. Until now dh nak 3rd trimester. Alhamdulillah takde stretch mark. Malam2 mntk husb sapu oil tu and siang saya selang seli guna yg tummy butter and massage lotion dia tu .

Sy x pernh pkai apa2 cream/oil..even lpas bersalin pn x guna..sy x brani letak apa2 actually..tp lepas bersalin stretchmark ok dh, pudar..nti rajin buat exercise perut klu sy suka sit up & plank

2mo trước

thankyou advice sis 😍

blh try pamers cocoa, mama choice, bio oil. sye time pregnant mmg jelas stretchmark tu. tp lps bersalin pudar sendiri stretchmark😂. sye guna sabun dettol je haha

2mo trước

saya 1st baby dulu, time pregnant takde stretchmark. lepas bersalin baru ada. ni 2nd baby baru ada stretchmark time preggy. 😂 so takde pengalaman sangat bab stretchmark. 1st baby dulu pun after bersalin tu takde letak papep pun tapi cepat je hilang

palmers saya guna habis naik stretch mark . start dr week 18 skrg continue jela dh beli mahal kn.. hm sabar jela, mgkin x sesuai dgn saya

2mo trước

sama mcm saya, 1st baby masa preggy takde lansung stretchmark, lepas bersalin baru ada. tapi 2nd baby ni dah ada siap packagee gatal lagi. 😂

guna Palmer's cocoa butter atau vco. kalau tak nak ada stretchmark langsung patutnya sapu minyak/cream masa awal² dapat tau pregnant.

2mo trước

saya first baby takde stretchmark during pregnancy, after bersalin baru ada then hilang pun kejap je. 2nd baby ni baru ada stretchmark tuu tanya ☺️

Saya pakai loccitane almond oil sejak dari 4 weeks. So far perut licin, soft dan takda stretch mark langsung

Saya pakai mama choice xhilang.. Makin banyak ada la. Last2 bia je hilang sndri

Pakai palmer oil..sapu dari awl prgnt.alhamdullilah dgn sy serasi..

Selalunya stretchmark ada time berapa bulan ye? Ke lepas beranak baru ada?

2mo trước

bergantung jugak sis. saya 1st pregnancy takde stretchmark lansung. lepas bersalin baru ada. tapi ni 2nd pregnancy ada stretchmark 🤣